Ръководителят на Следствения комитет  на Руската федерация Александър Бастрикин възложи

...
Ръководителят на Следствения комитет  на Руската федерация Александър Бастрикин възложи
Коментари Харесай

Русия възложи образуването на наказателно дело за оскверняването на Паметника на Съветската армия в София

Ръководителят на Следствения комитет  на Руската федерация Александър Бастрикин разпореди образуването на наказателно дело за оскверняването на Паметника на Съветската войска в София, съобщи съветската държавна организация ТАСС, съобщи Българска телеграфна агенция.

ТАСС отбелязва, че в столицата на България е осъществен вандализъм по отношение на Паметника на Съветската войска, като група футболни последователи са нападнали палатковия лагер на бранители на монумента и са увредили гранитна плоча в основата му.

„ Председателят на Следствения комитет на Руската федерация Александър Бастрикин разпореди на основното следствено ръководство на ведомството да проверява взаимно с министерството на външните работи на Русия обстоятелството на опозоряване на паметника, повдигнат в чест на руските воини освободители в София. В рамките на следствието ще бъдат взети ограничения по установяването на самоличността на лицата, виновни за осъществяването на това закононарушение. За техните дейности ще бъде направена наказателно-правна оценка “, се споделя в известието на Семеен кодекс до ТАСС.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР